Kaikki artikkelit

Katso webinaaritallenne: Tunnetartunta

PsM, psykologi ja psykoterapeutti Anna Peltola kertoo Tunnetartunta-webinaarissa, miksi ja miten tunteet tarttuvat.

Lue lisää...

31.1.2024

Katso webinaaritallenne: Kuinka olla riittävän tyytyväinen riittämättömyyttä ruokkivassa työelämässä?

PsT, KTM, FM, organisaatiopsykologi Eveliina Holmgrenin vetämässä Kuinka olla riittävän tyytyväinen riittämättömyyttä ruokkivassa työelämässä? -webinaarissa kerrotaan, mitä annettavaa arkisella tyytyväisyydellä voi olla työelämään.

Lue lisää...

15.9.2023

Ennakko-odotuksilla on arvaamattoman suuri voima

Odotuksemme ovat kuin ilma, jota hengitämme. Ne seuraavat meitä kaikkialle, ja silti olemme niiden läsnäolosta harvoin tietoisia. Saatat olettaa, että kehosi on sitkeä tai että se on altis sairauksille. Ehkä ajattelet olevasi luonnostasi hoikka ja urheilullinen tai että sinulla on taipumus lihoa. Saatat uskoa, että elämäsi stressitekijät vahingoittavat terveyttäsi ja että huonosti nukuttu yö tekee sinusta seuraavana päivänä kävelevän zombin.

Lue lisää...

Kirjoittanut: David Robson - 7.10.2022

Voiko ihminen tuntea itseään kohtaa empatiaa?

Empatia on sana, jolla kuvaamme jotain ihmisenä olemisesta. Se on käsite, joka ei ole mikään yksittäinen teko tai taito. Empatia ei ole myöskään mikään yksittäinen tunne, mutta tunteet liittyvät hetkiin, joissa on empatiaa. Empatia on samalla tavalla abstrakti käsite kuin rakkaus, demokratia ja oikeudenmukaisuus. Itse olen vertaillut mielessäni rakkautta ja empatiaa. Niissä on jotain samaa. Kummankin aistii, kun sen kohteena on. Jos minä saan osakseni rakkautta tai empatiaa, se tuntuu hyvältä ja vapauttavalta. Se antaa voimaa. Jos koen empatiaa tai rakkautta toista kohtaan, se tuntuu koko kehossa.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Jenni Janakka - 23.9.2022

Arkisto:

2024

2023

2022

2021

2020

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

Käytetyimmät avainsanat:

terveyskirjailijatarinatyömielen voimavaratuupumuskustannustoimituskehosuhdeetätyöpopularisointikesälukemistamielikuvituslukeminenmotivaatioinspiraatiokirjavinkkiviisausyleistajuistaminenoppiminenstressikustantamomielikuvaharjoitteluideakehonkuvatiedenaisetviestintäromaaniluovuusharrastuskotikirjoittaminenmarkkinointiself helptutkimustiedetietokirjatyötavathyvinvointiwebinaarityöelämäitsensäkehittäminenrakas kehomerkityksellisyysideointi