Kirjoita kirje omalle rakkaalle kehollesi

Kirjoittanut: Katarina Meskanen - 31.7.2020

Viime syksynä julkaisimme lämminhenkisen ja ajatuksia herättävän teoksen nimeltään Rakas keho. Katarina Meskasen ja Heidi Strengellin kirja kannustaa pohtimaan omaa kehosuhdetta ja johdattelee omaksumaan uudenlaisen tavan olla sinut oman kehon kanssa. Nyt jaamme kirjasta uudestaan suositun harjoituksen, joka sai monen kirjoittamaan kirjeen omalle keholleen. Ehkäpä palaat nyt jo kirjoittamaasi kirjeeseen tai kirjoitat kokonaan uuden kirjeen?

Rakas keho — kirjoita kirje kehollesi

Varaa tätä harjoitusta varten hetki omaa aikaa. Ota kynä ja paperia. Otsikoi paperin ylälaitaan "Rakas keho" ja ala kirjoittaa kirjettä kehollesi. Anna kynän sauhuta. Älä välitä kieliopista tai lauserakenteista.

Kerro kirjeessäsi kaikista ajatuksista ja tunteistasi, joita kehoosi liittyy. Voit kirjoittaa kehoosi liittyvistä muistoistasi ja kokemuksistasi. Kuvaile suhdettasi kehoosi. Minkälainen suhde teillä on? Minkälaisen matkan olette kulkeneet? Miten sinä olet kohdellut kehoasi?

Ole avoin ja rehellinen. Kerro kehollesi tuntemuksistasi, toiveistasi ja haluistasi. Kerro kehollesi myös huolistasi ja peloistasi ja siitä, mitä et toivo tapahtuvan kehollesi. Kuvaa tuntemuksiasi avoimesti mutta kiinnitä huomiosi siihen, ettet vahingossa syytä kehoasi mistään. Ole äänensävyltäsi lempeä — ei ole mitään syytä mollata kehoasi mistään.

Mitä voisit antaa anteeksi kehollesi? Mistä sinun vuorostasi pitäisi pyytää anteeksi keholtasi? Mieti vielä, mistä kaikesta voit kiittää kehoasi. Mistä sinä olet kehollesi kiitollinen? Kirjoita muistiin niitä kehosi positiivisia puolia, joista sinulle tulee hyvä mieli tai jotka tuntuvat hyvältä. Kerro kirjeessäsi myös, mitä kehosi sinulle merkitsee. Kuvaa kehossasi sitä kaikkea, mistä haluat pitää huolta. Päätä kirjeesi toiveeseen siitä, minkälainen suhde sinulla ja kehollasi voisi olla tulevaisuudessa. Kerro kirjeessäsi, miten aiot huolehtia se toteutumisesta.

Kun olet saanut kirjeen valmiiksi, lue se ääneen läpi itsellesi. Huomioi, mitä tuntemuksia se sinussa ja kehossasi herättää. Miltä kirjeen kuuleminen tuntuu? Mitä oivalsit kirjoittaessasi tätä kirjettä? Entä mitä ajatuksia ja huomioita herää nyt tätä kirjettä lukiessasi ja sitä kuunnellessasi? Pidä kirje tallessa, sillä tulet vielä palaamaan kirjeeseen myöhemmin tätä kirjaa lukiessasi.

Kuvat: Heidi Strengell

Artikkelin avainsanat:

rakas keho, itsensäkehittäminen, kehonkuva, kehosuhde

Arkisto:

2024

2023

2022

2021

2020

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu