Työ kuin työ – ilmainen korttikone tsemppaa kotitoimistossa

Kirjoittanut: Nelli Miettinen - 27.3.2020

Sosiaalisten kontaktien rajoittaminen on ajanut meistä nyt lähes jokaisen etätöihin. Kun toinen kirjoittaa artikkelia kotisohvallaan, toinen työstää opetusvideoita mökillään. Joskus etätyö kuitenkin takkuaa, eikä työnteosta mahda tulla mitään. Pim!-korttikoneen avulla saat luovuuden kukkimaan ja työt rullaamaan.

Mihin luovuus katosi — vai katosiko sittenkään?

Jossain vaiheessa työskentely on innostavaa, välillä taas tuntuu, että kaikki on pelkkää tuubaa. Siksi on tärkeää jatkaa tekemistä myös silloin, kun se tuntuu vaikealta.

Tuntuuko tutulta? Luovuuden lähettiläät Lauri Järvilehto ja Paavo Järvilehto muistuttavat, että lähes jokaiseen luovaan ja ei niin luovaan prosessiin kuuluu epätoivo. Yleensä ratkaisut löytyvät kuitenkin ennen pitkää, etenkin kun opettelet käyttämään erilaisia luovan ajattelun menetelmiä.

Siksi haluamme tarjota sinulle digitaalisen korttikoneen, joka sisältää Järvilehtojen uudet Pim! Luovuuskortit. Kun kaipaat sparrausta, Pim!-korttikone tarjoaa ensiapua tökkivän työn oireisiin. Saat koneen käyttöösi saman tien — ja vieläpä ilmaiseksi.

Miten korttikone ja kortit toimivat?

Käytännössä korttikone on video, joka läväyttää ruudulle sattumanvaraisessa järjestyksessä erilaisia luovuutta herätteleviä kortteja. Jokainen kortti sisältää aina uuden tehtävän: Tee miellekartta. Mene metsään. Selaa kirjaa. Hyödynnä sattumaa. Pidä tauko. Konsteja on joka lähtöön, joten kannattaa testata kortteja avoimin mielin.

Kun video pyörii, voit ottaa kohdallesi sattuvasta kortista itsellesi näyttökaappauksen joko kännykän tai tietokoneen ruudulta. Korttikonetta voi käyttää myös laittamalla videon pyörimään ja painamalla PAUSE-näppäintä videon satunnaisessa kohdassa. Kortin voit tallentaa itsellesi.

Itse kortteja voit hyödyntää eri tavoin. Tarkastele ensin kortissa olevaa tekstiä ja kuvaa. Mitä ajatuksia sinulle herää? Miten voisit soveltaa kortin ideaa työpäivääsi juuri nyt? Toimiiko idea yksittäisen työtehtävän kohdalla vai inspiraationa koko työpäivään? Voit myös halutessasi kirjoittaa, piirtää, äänittää tai videoida ajatuksiasi ylös. Jos haluat, jaa ajatuksesi jonkun läheisen ihmisen kanssa.

Mihin kaikkeen kortteja voi käyttää?

Kortteja voit käyttää lähes kaikkeen tekemiseen, mikä vaatii vähänkin luovuutta. Kannattaa siis muistaa, ettei minkään työn tarvitse olla piinallista puurtamista. Kaikkea voi ja saa tehdä luovasti. Oletpa sitten opettaja, toimittaja tai koodari, luovuus pistää uuden vaihteen silmään.

Testaa kortteja vaikkapa

• motivaation löytämiseen.

• innostuksen herättelyyn.

• uuden idean synnyttämiseen.

• tehtävän valmiiksi saamiseen.

• luovien ongelmanratkaisuprosessien vauhdittamiseen.

• iloksi ja piristykseksi etätyön tekemiseen.

Ehkäpä pian hullun hyviä ideoita satelee ovista ja ikkunoista. Luovuuden lähde pulppuaa tauotta. Työnteko on silkkaa flow‘ta päivästä toiseen. Vaikka korttikone ei pysty ihmeisiin, tsemppaa se ainakin pahimman työnteon tuskan yli. Ehkäpä nappaat kohdallesi osuvasta kortista saman tien ripauksen luovuutta?

Pim! Kokeile korttikonetta nyt.

Tutustu myös fyysisiin Pim! Luovuuskortteihin sekä Pim! Olet luova -kirjaan.

Artikkelin avainsanat:

luovuus, mielikuvitus, etätyö

Arkisto:

2024

2023

2022

2021

2020

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu