Näin lomailet luovasti - testaa Järvilehtojen veljesten nokkelat kesävinkit

Kirjoittanut: Lauri Järvilehto, Paavo Järvilehto - 26.6.2020

Kesäloma vierähtää usein sukkelaan, sillä vihdoin on aikaa tehdä kaikkia niitä asioita, joita arjessa ei ennätä. Lomailun ei kuitenkaan tarvitse aina noudattaa samaa kaavaa, sillä kesälomankin voi viettää luovasti. Kokeile Pim! Olet luova -kirjan tekijöiden, Lauri ja Paavo Järvilehdon, kesävinkkejä. Lomastasi tule näin rutkasti hauskempi!

Järjestäkää ulkomaanreissu minne vain haluatte

Päättäkää perheenne kanssa matkustusmaa, vaikkapa Ranska. Soittakaa musiikkia siitä maasta, tehkää paikallista ruokaa ja katsokaa illalla paikallinen elokuva. Laittakaa lasten kanssa patjat lattialle ja nukkukaa hotellissa yö. Aamulla nauttikaa hotelliaamupala!

Viikonloppu kaupungilla

Sopikaa perheenne kanssa kaikille yksi asia, mitä normaalisti voisitte kuvitella tekevänne yhdessä kaupungilla. Yksi voi järjestää museon aukaisemalla jokaiselle kodin älylaitteen näytölle yhden taideteoksen tai museonähtävyyden. Meillä kotona esiteltiin seitsemältä eri näytöltä seitsemän maailman modernia ihmettä! Toinen voi järjestää ravintolan, jolloin vaikka Wolt toimittaa pitsat. Kolmas taas voi järjestää esimerkiksi hierontahoitolan, teatteriesityksen tai leffateatterin. Kaikki saavat hauskaa tekemistä!

Alkakaa ötökkähotellin pitäjiksi

Tehkää yhdessä ötökkähotelli. Se on hauskaa yhdessä tekemistä, ja samalla saa näppärän kodin kaikille pihan pölyttäjille, jotka pitävät huolen siitä, että piha täyttyy kukista.

Ajakaa sattumanvaraiseen suuntaan

Joskus matka voi olla tosiaankin tärkeämpi kuin päämäärä. Pakkaa perhe autoon, ottakaa mukaan ehkä juuri ja juuri hammasharjat ja ajakaa sattumanvaraiseen suuntaan. Matkan varrella on hyvä pysähtyä syömään riittävästi evästä, jotta mieliala pysyy korkealla. Jonkin aikaa ajettuanne voitte päättää, mihin haluaisitte päätyä. Me päädyimme kerran Kotkaan. Majoituksenkin saa kätevästi hoidettua lennosta, kun ei ole pakko päätyä tiettyyn kaupunkiin vaan voi halutessaan vaihtaa suuntaa, jos jostain löytyy vaikkapa söpö maatilamajoitus ensi yöksi.

Tehkää mielikuvitusmatka

Iltasadun sijaan voit tehdä lasten kanssa mielikuvitusmatkoja. Osallista lapset mukaan roolipelinomaiseen iltaseikkailuun, jossa matkataan vaikka kuuhun tai vielä kaukaisempaan mielikuvitusmaahan. Matkatessasi mielen sopukoissa rajana on vain, no, mielikuvitus. Ja mielikuvitushan on rajaton!

Kuva: Heidi Strengell

Artikkelin avainsanat:

kesävinkki, luovuus, kesäloma

Arkisto:

2024

2023

2022

2021

2020

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu