Kun haluat ottaa itsestäsi mittaa, Tuuma tarjoaa ajateltavaa

Kirjoittanut: Nelli Miettinen - 10.1.2020

Kiinnostus ja intohimo laadukkaisiin itsensä kehittämisen tietokirjoihin synnytti Tuuma-kustannuksen. Nyt me saamme luoda sellaisia kirjoja, joiden parissa sinä voit tarkastella omia ajatuksiasi, ravistella niitä tai vahvistaa jo olemassa olevaa. Toivomme, että uskallat lukea ja ottaa mittaa ajatuksistasi, itsestäsi.

Tämän kirjoituksen myötä avaamme Tuumalle oman blogin, jossa kerromme, mistä on Tuuma-kustannus tehty: millaista kustantamon toiminta on kulisseissa, millaisia osaavia kirjailijoita kirjojen takaa löytyy ja mikä tekee tietokirjasta asiantuntevan. Julkaisemme uuden blogitekstin aina kerran viikossa, joka lauantaiaamu. Ensiksi kerromme kuitenkin hieman, mikä Tuuma-kustannus oikeastaan on ja miksi se on olemassa.

Tuuman taival ei ole vielä pitkä mutta sitäkin värikkäämpi. Kun ensimmäinen kirjamme ilmestyi elokuussa 2018, emme tienneet, mitä tuleman pitää. Nyt olemme julkaisseet jo lähes parikymmentä teosta eri aihealueista, joten lähtölaukaus onnistui hyvin. Tähän mennessä myydyimpien kirjojen TOP5-kärjen muodostavat Keskittymiskyvyn elvytysopas, Uuvuksissa, Pohjolan voimaeläimet, Rakas keho ja Röyhkeyskoulu. Kenties joku näistä kirjoista on tuttu myös sinulle?

Tuuman alku juontaa juurensa ammatillisia tietokirjoja kustantavan PS-kustannuksen toimintaan. Kun aloimme saada kiinnostavia käsikirjoitusehdotuksia, jotka eivät istuneet niin hyvin PS-kustannuksen alkuperäiseen linjaan, päätimme perustaa uuden kustantamon itsensä kehittämisen tietokirjoille. Koimme, että meillä on annettavaa Tuuman kaltaisille kirjoille. Toisaalta näimme, että nykypäivänä tietopohjaiset self help -kirjat kiinnostavat laajasti erityyppisiä lukijoita.

"Rauhoittumalla tietokirjan ääreen voimme löytää elämänmittaisen ja kestävän hyvinvoinnin polun."

Tietokirjakustantamona uskomme siihen, että pitkien ajatuksia herättävien tekstien lukemisella on merkitystä. Vaikka nykyään erilaiset applikaatiot, älykellot ja terveysmittarit saavat meistä ulos nopeasti jos jonkinmoista dataa, rauhoittumalla tietokirjan ääreen voimme löytää elämänmittaisen ja kestävän hyvinvoinnin polun — koskipa se sitten työssä jaksamista, oman kehon hyväksymistä tai hyvien rutiinien aloittamista.

Kukaan ei voi — eikä kenenkään tarvitse — muuttua saman tien totaalisesti, mutta mielenkiintoisten tietokirjojen avulla voi saada pikkuhiljaa uusia näkökulmia ja laajentaa omaa ajatusmaailmaa. Yleistajuistettu tieto tarjoaa lukijalle mahdollisuuden pureskella lukemaansa yhä uudelleen. Ehkäpä paras oivallus on se, miten lukija voi vähitellen omalla toiminnallaan muuttaa itsensä lisäksi myös ympäristöään kohti parempaa. Lukemisen hyvät vaikutukset kertautuvat huomaamatta.

"Lukija voi omalla toiminnallaan muuttaa itsensä lisäksi myös ympäristöään kohti parempaa."

Tekemisemme rajat ovat liikkeessä koko ajan ja uskomme, että säännöt on tehty rikottaviksi. Vaikka olemme itsensä kehittämisen kirjallisuuteen keskittynyt tietokirjakustantamo, vain mielikuvitus on rajana uusissa kirjaideoissa. Tällöin voimme saada aikaan jotain vieläkin parempaa kuin olimme alun perin ajatelleetkaan. Onpa moni kirjoistamme syntynyt myös silkasta halusta lukea itse tietyistä aiheista. Näemmä sama halu on löytynyt myös lukijoiltamme.

Puolentoista vuoden aikana olemme tehneet kovasti töitä, ja sen ansiosta kirjamme ovat löytäneet lukijansa. Kirjojen teemat ovat puhutelleet valtakunnallisesti, ja olemme saaneet kiitettävästi medianäkyvyyttä. Olemme myös pystyneet ottamaan kirjoista selvästi keskimääräistä suurempia ensipainoksia. Mitä enemmän kirjoilla on lukijoita, sitä parempi mahdollisuus niillä on muuttaa ihmisten elämää.

"Mitä enemmän kirjoilla on lukijoita, sitä parempi mahdollisuus niillä on muuttaa ihmisten elämää."

Tulevaisuudesta olemme innoissamme. Yllätymme aina itsekin, kuinka kulman takaa löytyy aina jokin uusi kiinnostava kirjan arvoinen näkökulma. Sytymme, kun pääsemme jatkossakin pureutumaan uusien asiantuntijoiden tietoon ja saattamaan sen lukijalle houkuttelevaksi kirjaksi.

Vaikka kirja itsessään ei vielä muuta mitään, pystyy lukija muuttamaan lukemallaan tiedolla omaa elämäänsä tai oman läheisensä elämää. Parhaista kirjoista alkaa tarina, jonka pisteen paikan päättää lukija eli sinä. Uskallatko siis tarttua kirjaan, joka voi saada elämäsi aivan uusille raiteille?

Artikkelin avainsanat:

tarina, Tuuma, itsensäkehittäminen, kustantamo, tietokirja, mielikuvitus, lukeminen

Arkisto:

2024

2023

2022

2021

2020

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu