Viisas matkailee, sillä matkailu avartaa

Kirjoittanut: Jenni Spännäri, Eeva K. Kallio - 24.7.2020

Tiedät varmasti sanonnan "matkailu avartaa". Se voi tarkoittaa esimerkiksi uusia kokemuksia ja uuden oppimista. Viisautta onkin altistaa itsensä erilaisille maailmoille — olivatpa ne sitten lähellä tai kauempana. Kokeile näitä Viisaus-kirjan vinkkejä.

Viisasta avoimuutta voi kehittää hankkiutumalla uudenlaisiin ympäristöihin ja uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Matkailu on tähän mitä oivallisin keino, sillä se avartaa näkökulmiamme maailmaan. Matkailla voi kuitenkin myös muulla tavoin kuin lentämällä kaukomaille: asettumalla alttiiksi uudenlaisille vaikutteille ja kohtaamisille. Kokeile vaikkapa seuraavia "matkoja".

KOTISEUTUMATKAILUA

Vietä kotiseudullasi aikaa sellaisessa paikassa, jossa et yleensä käy. Mene mukaan paikalliseen toriparlamenttiin, kokeile ryhmäliikuntaa tai käy kulttuuritapahtumassa. Kiinnitä huomiota muihin ihmisiin, mutta myös itseesi: Mikä sinulle on tuttua, mikä vierasta? Millaisia tunteita matkailu herättää?

ELÄYTYMISMATKAILUA

Matkaile toisenlaiseen maailmaan kirjan, elokuvan tai näytelmän siivittämänä. Suhtaudu myötätunnolla ja kiinnostuksella kaikkiin kohtaamiisi hahmoihin: Millaisia heidän tarinansa ovat? Mitä voisit oppia heiltä?

MATKA ON PÄÄMÄÄRÄ

Kokeile hidasta matkaamista. Jos mahdollista, käytä liikkumiseen lihasvoimaa, esimerkiksi kävele, pyöräile tai melo. Keskity matkantekoon, mutta anna myös ajatustesi harhailla. Mitä tunteita ja kokemuksia huomaat itsessäsi matkan aikana?

Artikkelin avainsanat:

viisaus, itsensäkehittäminen, matkailu

Arkisto:

2024

2023

2022

2021

2020

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu