Kirjailijoiden kesän kirjavinkit, osa 3: Liisa Uusitalo-Arola

Kirjoittanut: Liisa Uusitalo-Arola - 17.7.2020

Kesäsarjamme jatkuu, ja nyt ääneen pääsee Uuvuksissa-kirjan kirjoittanut työ- ja organisaatiopsykologi Liisa Uusitalo-Arola. Hän kertoo lempilukemisestaan ja jakaa omat kesälukuvinkkinsä. Ehkäpä nämä vinkit auttavat myös sinua rentoutumaan?

Millaista kirjallisuutta luet kesäisin? Onko sinulla lukulistalla kirjoja tälle kesälle?

Luen pohjoismaisia dekkareita ympäri vuoden, eikä kesä tee poikkeusta. Muuten minua kiinnostavat ja viehättävät ihmiset, jotka eivät ihan mahdu normiin. Sellaisia odotan löytäväni esimerkiksi Sayaka Muratan Lähikaupan naisesta ja Sally Rooneyn kirjasta Normaaleja ihmisiä. Puutarhakirjat ja -lehdet täydentävät haaveiluosaston.

Mikä on lempipaikkasi lukea? Miksi?

Luen aina sohvalla puolimakaavassa asennossa. On ihanaa rentoutua ja lukea samaan aikaan. Sitten jos tulee tarvetta reunamerkinnöille, täytyykin jo nousta melkein istualleen.

Miksi lukeminen on hyvää ajanvietettä kesälomalla?

Lukeminen palvelee lähes kaikkia palautumisen osa-alueita. Se tarjoaa lepoa, maisemanvaihtoa, stimulaatiota, ennakoitavuutta ja oivalluksia ihan sen mukaan, mitä sohvan vierestä löytyy. Lukeminen myös auttaa pohtimaan asioita ja tekemään väliyhteenvetoja elämästä. Kesähän on siihen parasta aikaa.

Kerro kolme lempparikirjaasi, joita suosittelisit kesälukemiseksi.

Kolme on niin vähän! Tiiliskiven nälkään Joel Dickerin Totuus Harry Quebertin tapauksesta on oikein mainio, jos se vielä on lukematta. Joel Haahtelan Adelen kysymys taas on pieni ihana helmi. Itse ajattelin tänä kesänä palata Marikka Bergmanin kirjaan Pientä elämää etsimässä. Kirja kurkottaa tavallista kauemmas ja syvemmälle, tavanomaisuuksien tuolle puolen.

Kuva: Heidi Strengell

Artikkelin avainsanat:

kesälukemista, kirjavinkki

Arkisto:

2024

2023

2022

2021

2020

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu