Hinta

37,90 €

Ostoskorissa 0 kpl
Äänitreeni
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Ilmestyy 5.9.2024
Ilmestyy 5.9.2024
  • 1. painos, 2024
  • ISBN 978-952-370-509-8
  • Sidottu, 160 sivua

Marja SuurpaloTerhi MeriläinenRisto Härkönen

Äänitreeni

Opas parempaan puheääneen

Haluatko saada viestisi perille, vakuuttaa äänelläsi ja nauttia puhumisesta?

Tämä kirja on tarkoitettu sinulle, joka käytät työssäsi tai harrastuksessasi ääntäsi paljon. Puhuminen on päivittäistä lihastyötä, mutta äänen lämmittely, huolto ja harjoittaminen ovat harvalle rutiinia. Kun äänestä pitää huolta, puhuminen on myös mukavaa ja ääni kestää vaativat tilanteet.

Kirja tarjoaa käytännönläheisiä ohjeita äänen treenaamiseen ja äänestä huolehtimiseen. Siinä käydään läpi äänen tuottamisen ja puhumisen perusasioita, joista jokaisen ääntään käyttävän on hyvä olla tietoinen. Kirjan harjoitukset ovat varsinainen aarrearkku: yli 70 erilaista helppoa, arkeen sopivaa ääniharjoitusta, joiden avulla ääneensä voi vaikuttaa. Harjoitusten kulku on kuvattu selkeästi ja havainnollisesti. Lukija saa tietää myös, miksi kutakin harjoitusta tehdään ja mihin harjoituksen teho perustuu.

Teos pohjautuu tieteelliseen tutkimustietoon, mutta on yleistajuinen ja vetävästi kirjoitettu. Kirja sopii kenelle tahansa, joka haluaa kehittää äänenkäyttöään. Se on erityisen sopiva opas varsinkin puhetyöntekijöille, joiden ääneltä vaaditaan kestävyyttä, vakuuttavuutta ja vivahteikkuutta. Vastaavaa, kenelle tahansa sopivaa, puhemukavuuteen tähtäävää äänenharjoittamisen kirjaa ei aiemmin ole ollut saatavilla.

Kirjan kirjoittajat Marja Suurpalo, Terhi Meriläinen ja Risto Härkönen ovat ihmisäänen asiantuntijoita, vokologeja (FM). He toimivat perustamassaan yrityksessä puhevalmentajina ja äänenkäytön kouluttajina. Marja Suurpalo kirjoittaa väitöskirjaa näyttelijäkoulutuksen vaikutuksista opiskelijan ääneen ja opettaa puhetekniikkaa Suomen Teatteriopistossa. Hän ja Risto Härkönen ovat toimineet Suomen Vokologit ry:n hallituksessa puheenjohtajina ja hallituksen jäseninä. Terhi Meriläinen työskentelee puheviestinnän yliopisto-opettajana Tampereen yliopiston kielikeskuksessa ja ääni-ilmaisun tuntiopettajana Jyväskylän avoimessa yliopistossa. Risto Härkönen toimii myös muusikkona muun muassa tarinateatterin parissa.

"Vetävästi ja havainnollisesti kirjoitettu käytännön äänen harjoittamisen opas, josta voi olla hyötyä kenelle tahansa äänenkäyttäjälle."
Anne-Maria Laukkanen, puhetekniikan ja vokologian professori, Tampereen yliopisto

Ilmestyy 5.9.2024
  • 1. painos, 2024
  • ISBN 978-952-370-509-8
  • Sidottu, 160 sivua