Hinta

35,90 €

Ostoskorissa 0 kpl
Äiti, tule kotiin!
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
  • 1. painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-347-6
  • Sidottu, 235 sivua

Katarina Malmberg

Äiti, tule kotiin!

Tarina pienen lapsen surusta

Missä äiti on?

Aleksi on juuri täyttänyt kolme vuotta eikä ymmärrä, mihin äiti on kadonnut.

Isä Antti keittää aamupuuron, nostaa Aleksin potalle, vie hänet päiväkotiin ja menee itse töihin. Arki jatkuu, vaikka äitiä ei ole. Äiti Maria on kuollut.


Jos aikuisen on vaikeaa välillä uskoa kuolemaa todeksi, miten vaikeaa se onkaan pienelle lapselle, jonka maailmassa moni mielikuvituksellinen asia voi olla totta. Pieni lapsi toivoo pitkään, että kuollut vanhempi tulisi takaisin kotiin.

Tässä kirjassa käydään läpi, kuinka pieni lapsi saattaa käyttäytyä vanhemman kuoleman jälkeen, ja esitellään keinoja, joilla pientä lasta voi auttaa surussa. Lapsen surua avaavat kirjassa lastenpsykiatri sekä vaativan erityistason psykoterapeutti, joka on selvittänyt pienten lasten perheiden selviytymistä, kun toinen vanhemmista sairastuu syöpään.

Kirja on syntynyt Marian toivomuksen perusteella: hän on pyytänyt, että hänen tarinansa kerrottaisiin kirjassa. Teos kertoo surusta koskettavasti ja koko perhettä kunnioittaen.

Katarina Malmberg on terveystoimittaja ja yhteiskuntatieteiden maisteri, joka on työskennellyt vuosia hyvinvointiin, terveyteen ja psykologiaan liittyvien aiheiden parissa. Hän on toimittajana Helsingin Sanomissa. Malmberg on myös kolmen pojan äiti ja leski. Hänen miehensä kuoli syöpään vuonna 2016.

  • 1. painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-347-6
  • Sidottu, 235 sivua